Beter naar het milieu

Betrokkenheid bij de koffieboer is cruciaal voor duurzame en eerlijke handel in de koffie-industrie. Koffie met Fairtrade- of Rainforest Alliance-certificering kopen of direct contact opnemen met boeren en coƶperaties zorgt voor eerlijke behandeling en prijzen. Betrokkenheid vergroot transparantie en verbetert relaties. Het draagt bij aan duurzame en eerlijke koffie en verbetert het leven van kleine koffieboeren.

Onze duurzame

Verpakkingen

De impact van de verpakkingen bij Kaars Koffie is aanzienlijk. Door gebruik te maken van biobased plastic voor de verpakkingen van de koffie, topping en cacao kunnen deze gemakkelijk worden gedeponeerd bij het plastic afval, wat bijdraagt aan een meer duurzame afvalverwerking. Het feit dat het theezakje bij het GFT afval mag worden gedeponeerd na het akkoord van de Green Deal, vermindert de hoeveelheid afval die naar de stortplaatsen gaat. De omdozen van FSC karton zijn duurzaam geproduceerd en kunnen gemakkelijk worden gerecycled, wat bijdraagt aan een meer duurzame verpakking en afvalverwerking. Bij het assortiment van koffie en thee, richt Kaars Koffie zich op duurzaamheid door middel van partnerschappen met APAC en het aanbieden van gecertificeerde producten. Door de ondersteuning van boeren om te voldoen aan de eisen van keurmerken als Fairtrade, UTZ of Rainforest Alliance, draagt Kaars Koffie bij aan een meer duurzame productie van koffie en helpt het boeren om hun levensonderhoud te verbeteren. Het aanbieden van duurzaam verpakte theeƫn van Teabrothers en bamboe roerstaafjes vermindert het gebruik van plastic en draagt bij aan een meer duurzame afvalverwerking.

Duurzame toekomst

Bekerconcept

Samen werken we aan een duurzamere toekomst waarin wegwerpartikelen meer hergebruikt gaan worden en uiteindelijk circulair terugkomen. Het kabinet heeft besloten dat plastic wegwerpbekers en kartonnen bekers met plastic coating vanaf 2024 verboden zijn voor eenmalig verbruik, tenzij het gescheiden wordt ingezameld voor hoogwaardige recycling. Kaars Koffie zet nu al een stap in deze richting en heeft daarom 2 bekerconcepten samengesteld.

Meer over onze thee