Banner_duurzaam_welzijn

Onze weg naar

Duurzaam welzijn

Duurzaamheid volgens Kaars Koffie

Werken in verbondenheid

Wij geloven dat koffie mensen verbindt en zorgt voor meer betrokkenheid en een betere (werk-) wereld. Daarin nemen we onze verantwoordelijkheid. Niet omdat het moet, maar omdat we het heel graag willen. Voor onze boeren, klanten, werknemers en natuurlijk de toekomstige generatie. Koffie wordt alleen maar lekkerder als we ervan genieten in een duurzame samenleving. Daar gaan we voor. 

Verbonden met de boer

We voelen ons verbonden met de koffieboeren. We bezoeken hen en hun coöperatie regelmatig en zij ons. Betrokkenheid vergroot transparantie en verbetert relaties. Het draagt bij aan duurzame en eerlijke koffie en verbetert het leven van kleine koffieboeren.

Lees meer

Transparant en eerlijk

Betrokkenheid bij de koffieboer is cruciaal voor duurzame en eerlijke handel in de koffie-industrie. Door koffie met Fairtrade- of Rainforest Alliance-certificering te kopen of direct contact op te nemen met boeren en coöperaties ontstaan er een eerlijker behandeling en eerlijker prijzen. 

Lees meer

Verbonden met PAC SA

Sinds 2015 werken we rechtstreeks samen met onze partner PAC SA. De Nicaraguaanse organisatie staat vooral kleine boeren in achtergelegen gebieden bij. Samen zorgen zij voor de verkoop van kwalitatief hoogwaardige koffie. PAC SA biedt hen daarnaast investeringsmogelijkheden, hulp bij administratieve taken en onderwijs. Daardoor zijn boeren steeds meer serieuze, stabiele businesspartners. 

Lees meer

blogs

Artikelen over duurzaamheid

IMG_3969

Duurzaamheid

Duurzame koffieteelt: de 7 pijlers van PAC SA

DSC00610-Edit

Duurzaamheid, Aanbod

Teabrothers: eerlijk, ethisch, duurzaam

Kaars Koffie freshbrew

Duurzaamheid, Aanbod

Beter verpakte koffie

Meer blogs