DSC00491

Hoe kies je de beste koffie voor jullie organisatie?

Bij de keuze voor de juiste koffie- en theeservice op je werk spelen veel overwegingen een rol. Zoveel mensen, zoveel wensen; we kennen het. Graag helpen we je met een aantal handige/noodzakelijke aandachtspunten.  Gewoon fijne houvast in je beslissingsproces.

1. Begin met inventariseren

Welk type koffie drinken jullie het liefst? Is dat een bonenkoffie, een gemalen koffie of een vriesdroogkoffie? Daar zit nogal een verschil in. Nieuwsgierig naar de verschillen in de type koffies? Lees hier ons blog over de verschillende opties en hun kwaliteiten.

2. Bepaal de capaciteit

Hoeveel mensen maken er op een gemiddelde dag gebruik van de koffieautomaat? Dit geeft inzicht in welk type automaat geschikt is en in de lange levensduur van de automaat.

3. herken de piekmomenten

Wat zijn de piekmomenten bij jullie qua koffiegebruik? Heb je dit helder, dan helpt dit een goede balans te vinden tussen snelheid van het uitserveren, het type koffie en de hoeveelheid automaten.

4. Stel prioriteiten

Bedenk wat voor jullie het belangrijkst is in een koffieautomaat. Is dat alleen de smaak, of spelen zetsnelheid, prijs en uitstraling ook een belangrijke rol?

Een greep uit ons assortiment

Welke machine past bij jullie organisatie?

Nio 10.2

Bonen

De Jong duke 10.2

  • Kwalitatief hoogwaardige automaat

  • Compact en strak design

  • Vers gemalen koffie

Franke

Bonen

Franke A400

  • Premium machine

  • Vers gemalen koffie

  • Strak design

Ion 100-200-300-400

Water

Waterkoeler ION 200

  • Compact formaat

  • Grote capaciteit

  • Uitgifte in een handomdraai

5. Vergeet het onderhoud niet

Jullie automaat verdient aandacht, ofwel: onderhoud. Voor het ene model betekent dit minder dan een minuut, voor het andere is dat 5 minuten. Een automaat met verse melk vraagt altijd meer aandacht dan een automaat zonder. Je kunt daar zelf tijd in investeren; je kunt het ook uitbesteden aan onze operating service.

6. Kies het assortiment

Welke warme dranken moet de koffieautomaat serveren? Denk bijvoorbeeld aan zwarte koffie, koffie met suiker en/of melk, cappuccino, espresso, chocolademelk; er is heel veel mogelijk.

7. Weet waar je automaat komt te staan

De locatie van de automaat kan een hoop bepalen. Welke ruimte is er beschikbaar? Zijn er aansluitingen voor water, elektriciteit en is er een afvoer voor het water aanwezig?

8. Kies voor verse melk of topping

Liefhebbers van melk in de koffie weten dat de ene melk de andere niet is. Het type melk is belangrijk voor de romigheid, het mondgevoel en de smaak. Wil je een automaat die verse melk kan serveren?

9. Bekijk welke automaat je voorkeur heeft

Misschien hebben jullie al een automaat op het oog? Wij kunnen vrijwel ieder merk leveren én onderhouden. Zo hebben wij merken als De Jong DUKE, Etna, Animo, WMF, Yunio, Sielaff, Schaerer en Crane. Wil je meer weten over deze automaten? Bekijk dan snel ons assortiment!

Kom je er niet uit?

Het kiezen van een nieuwe koffievoorziening kan lastig zijn. Daarom helpen wij hier graag bij!

Klik hier

Stap nu over naar Kaars

Overstappen

Bel met een expert

Laat een terugbelverzoek achter

Altijd op de hoogte

Socials