Kaars Koffie Koffiesoorten

Het verschil tussen freshbrew, vriesdroog en bonenkoffie

Vriesdroogkoffie, freshbrewkoffie of bonenkoffie: Wat het verschil is tussen deze koffiesoorten? En wat is de meest passende koffie voor jullie organisatie? We zetten hier graag de verschillende koffie-opties voor je op een rijtje.

Ieder bedrijf is natuurlijk anders en daarmee de wensen. Om de best passende koffie- en thee-services voor jullie organisatie te kiezen, overleggen we graag persoonlijk met je. Daar verheugen we ons op. 

Lees alvast onze blog: Welke koffie past het best bij mijn organisatie? Je vindt er alle koffiesoorten in en een aantal handige vragen en overwegingen die je niet wilt overslaan bij je keuze. 

Welke koffie past het best bij onze organisatie?

Maar eerst terug naar de koffiesoorten. Wij verkopen drie soorten koffie: freshbrewkoffie, vriesdroogkoffie en bonenkoffie.

Freshbrewkoffie


Freshbrewkoffie kun je het best omschrijven als gemalen koffie. Een kopje koffie gemaakt volgens de freshbrew methode lijkt het meest op de filterkoffie van thuis, alleen dan met een iets grovere maling. Door speciale branding en maling is freshbrewkoffie heel geschikt voor professionele koffiemachines.

Voordelen:

 • Verse koffie, maar sneller en voordeliger dan bonenkoffie
 • Zettijd tussen de 20 en 25 seconden, dit is ongeveer 10 seconden sneller dan bij bonenkoffie
 • Geschikt voor kannen koffie
 • Een constante kwaliteit
Ga naar ons Freshbrew assortiment
freshbrewkoffie
vriesdroogkoffie

Instantkoffie


Vriesdroogkoffie wordt ook wel instantkoffie genoemd. Het is de ideale oplossing voor een onderhoudsvriendelijke manier van koffie serveren. Instantkoffie wordt gemaakt door verse koffie bij een temperatuur van -40 graden te vriesdrogen. Het resultaat: gevriesdroogde kristallen die bestaan uit 100% koffie, waarbij smaak en aroma behouden blijft.

Voordelen:

 • Zetsnelheid van 6 á 7 seconden
 • Constante kwaliteit
 • Gemakkelijk in onderhoud en gebruik
 • Lange houdbaarheid
 • Lagere investering in koffiemachines

Vriesdroogkoffie heeft een wat minder goed imago maar dat is niet terecht. Bij Kaars Koffie hebben wij een rijk assortiment aan verschillende smaken vriesdroogkoffies die wij graag aan jullie voorleggen. Wil je zelf eens proeven? We organiseren graag een proeverij voor je. Afspraak maken?

Bonenkoffie


Iedereen kent de geur van vers gebrande koffiebonen wel. Met bonenkoffie heb je de perfecte geur- en smaakbeleving. Altijd een superverse koffie. Zeker als je houdt van een wat sterkere verse koffie, dan zijn koffiebonen erg geschikt. Ze worden pas gemalen in de machine die je naar wens kunt instellen. Na het brandingsproces worden de koffiebonen zo snel als mogelijk verpakt. Dit is ook de reden waarom er een ventiel in de verpakking van vers gebrande bonen zit: na het verpakken komen er nog gassen vrij die de verpakking weer uit moeten.

Voordelen:

 • Een echte kwaliteitskoffie
 • Unieke smaak- en geurbeleving
 • Van boon tot verse koffie uit 1 machine
 • Zettijd van 30-35 sec.: genoeg tijd om eens te vragen hoe het met je collega gaat.
Bekijk ons assortiment aan koffiebonen!

Plan een proeverij!

De beste manier om te kiezen is door te proeven. Bij Kaars Koffie is een proeverij dan ook de standaard voor ieder bedrijf dat op zoek is naar een nieuwe koffievoorziening. Wacht niet langer en vraag hem vrijblijvend aan!

Aanvraag proeverij

Blogs

Misschien ook interessant?

DSC00491

Aanbod

Hoe kies je de beste koffie voor jullie organisatie?

Rectangle 260

Duurzaamheid

DAAROM WERKEN WIJ SAMEN MET APAC: DE COÖPERATIE MET IMPACT

Rectangle 262

Duurzaamheid

Met onze service zit je nooit meer zonder koffie

Alle blogs